OM Stokkemarke

Stokkemarke by og område

Hvem er vi

Denne web-side er drevet af “Stokkemarke Beboerblad” i tæt samarbejde med foreningerne i by og område. 

Har du spørgsmål/nyheder eller anden info til blad eller web. Kontakt:
Bladet/Webside
Redaktion: Bent Mortensen ·  Tel: 5471 1178
e-mail: bemo@brandsmose.dk
Annoncer: Bent Mortensen · Tel.:5471 1178
Web-ansvarlig: Ole Mortensen
e-mail: ohm@ammconsulting.dk
Foreninger: Se under de enkelte foreninger
Andet: Se under fanen; Vigtige kontakter

Stokkemarke i dag

Som alle mindre byer i Danmark, har også Stokkemarke, (Tjennemarke, Kældernæs, Blans m.fl), fuldstændig ændret karakter fra små selvfungerende kommuner, til mere stille byer, uden offentlige servicefunktioner.
Efter år med usikkerhed, ser det ud til landsbylivet begynder at finde nye former, udtynding af huse, betyder luft og grønt, og måske nye typer af beboere, der ønsker mere plads og grønt. Butikkerne finder deres plads, og det stærke foreningsliv udvikles og fortsætter.
Mød fællesskabet i de mange foreninger, og ved arrangementer ude i byen, i kirken, Kultur-Huset,  eller ved fx. fællesspisning i Hallen.
Vel mødt! 

Hvor og hvornår

Foreningslivet er en af Stokkemarke og omegns stærkeste kendetegn. Masser af aktiviteter gennem vinteren, og større fællesarrangementer også om sommeren.

Find foreningerne her, se mere i Stokkemarke Beboerblad, her på web-sidet, i Kultur-Huset, og på opslag i Dagli Brugs og Bager

Hvad var Stokkemarke

Stokkemarke var tidligere en selvstændig kommune, der ved kommunalreformen i 1970, blev en del af Maribo kommune, senere blev Maribo en del af Lolland Kommune.
Man skal ikke havde været længe i Stokkemarke for at opdage, at rigtig mange af husene gennem hovedgade har set meget anderledes ud.
I en stor del af husene har der været butikker – enten specialforretninger eller dagligvarer butikker på den ene eller anden måde. 

Se mere på fanen: OM Stokkemarke/Historie

Ole Mortensen
Redaktør
Scroll til toppen